Hasan Boğuldu Şelalesi ve Göleti Nerede, Nasıl Gidilir 2024 Ücreti

58597
hasan boğuldu şelalesi göleti hikayesi

İnsanı kendine hayran bırakan Kaz Dağları, muhteşem doğası ve gezilecek yerleri ile ziyaret etmeniz gereken bir durak. Kazdağı Milli Parkı içerisinde yer alan Hasan Boğuldu Şelalesi ve Göleti hakkında gezi notlarını paylaştığımız bu yazıda, Hasan Boğuldu nerede, nasıl gidilir, efsanesi, hikayesi, giriş ücreti gibi bilgileri bulabilirsiniz.

Hasan Boğuldu Şelalesi ve Göleti

Balıkesir’in Edremit ilçesi sınırları içerisinde Kaz Dağları‘nda yer alan gölet ve şelale, çok güzel bir ortam barındırıyor. Burada gözünüz yeşile, kulağınız ise derenin sesiyle mest oluyor.

Hasan Boğudu nerede nasıl gidilir

Aracınızı park edip yürümeye başlıyorsunuz. Biraz ileride sizi Sutüven Şelalesi karşılıyor. Bu bölgede bulunan restoran ve büfeden, piknik için gerekli tüm malzemeleri tedarik edebiliyorsunuz. Gölete ulaşmak için burayı geçerek patika yollardan devam ediyorsunuz.

Kazdağları piknik mangal

Şırıl şırıl akan derenin yanından yürüyüşünüze devam ediyorsunuz. Dere içerisine ve çevresine konulan piknik masalarında piknik yapma imkanı bulunuyor. Mangal yakmak için ise sadece belirlenmiş alanları kullanmanız gerekiyor. Orman yangınlarına karşı bu kurala uymakta fayda var.

Kaz dağları köy pazarı

Hasan Boğuldu Göleti yönünde yürürken, çevre köylüler tarafından kurulan yerel ürünlerinin satıldığı köy pazarı içerisinden geçiliyor. Burada, doğal ortamda yetişen her türlü ürünü bulmanız mümkün.

hasan boğuldunun hikayesi

Patika yollardan yürüyüşe biraz daha devam edildiğinde gölete ulaşıyorsunuz. Gölete girmeye çalışanlar olsa da, suyun soğukluğundan girmeleri ile çıkmaları bir oluyor. Burada, sıcak yaz aylarında dahi üşüyebileceğiniz bir ortam var.

Hasan Boğuldu’nun Hikayesi

Efsaneye göre Hasan Boğuldu’nun hikayesi, Obalı Emine ile Ovalı Hasan arasında geçer. Bu iki genç, birbirlerine aşık olurlar. Fakat iki tarafın yaşam tarzları birbirlerinden farklı olduğundan ailelerinin bu işe razı olmayacağını düşünürler. Hasan yine de gider ve Emine’yi ailesinden ister. Oba adetlerine göre, Hasan’ın Emine’yi alabilmesi için ailesinin bir şartı vardır. Hasan’ın köyünden içi tuz dolu çuvalı sırtlayarak hiç dinlenmeden obaya kadar taşıması gerekmektedir. Hasan, denileni yapmak için köyünden yola çıkar. Sevdiği Emine de yol boyunca ona eşlik eder.

Yolda ilerledikçe Hasan yorulur ve sıcağın etkisiyle çok terler. Terlemesiyle birlikte çuvaldaki tuz, sırtını yakmaya başlar. İyice yorulan Hasan,kenara yığılır kalır. Bunu gören Emine, sevdiğinin elinden çuvalı alır ve vakit kaybetmeden yola koyulur. Hasan’a da sen dinlen, bana arkadan yetiş der. Daha sonra Hasan arkadan yetişemeyince Emine geri döner ve Hasan’ı bulamaz. Gömleğinin bir parçasını ise dere kenarında bulur. O günden sonra Emine’nin kulağında Hasan’ın onu çağırma sesi çınlar durur. Emine her geçen gün daha kötüleşir ve bu duruma dayanamayıp Hasan’ın gömleğini alır, dere kenarında bulunan bir ağaca kendini bu gömlek ile asarak hayata veda eder. Hasan Boğuldu efsanesi, işte böyle bir acıklı hikaye.

Hasan Boğuldu Nerede, Nasıl Gidilir?

Balıkesir’in Edremit ilçesi sınırları içerisinde Kaz Dağları‘nda yer alan gölet ve şelale, Edremit’e 14 km mesafede iken, Akçay‘a 10 km uzaklıkta bulunuyor.

Hasan Boğuldu’ya nasıl gidilir sorunuza cevap olarak; Zeytinli Köyü istikametinde ilerleyin. Zeytinli Köyü’nü geçtikten sonra Hasan Boğuldu piknik alanı geliyor. Burayı da geçerek devam ettiğinizde gölet ve şelalenin olduğu yere ulaşıyorsunuz. Yol güzergahında yön gösteren tabelalar bulunmakta. Haritadaki konumunu görmek için tıklayın.

Hasan Boğuldu Giriş Ücreti 2024

Hasan Boğuldu Göleti ve Sutüven Şelalesi yakın konumlarda yer aldığından tek ücret ile giriş yapabiliyor olup kişi başı 35 TL alınıyor.

Kazdağlarında yer alan Sutüven Şelalesi ile ilgili yazımıza da göz atın.


1 Yorum

  1. Çok güzel doğa harikası su ve kayalıkların oluşturduğu bir kanyon aslında fakat buralardaki işletmeleri şahıslara verip insanları neden yolarlar anlamış değilim ulaşım yolu berbat ve bakımsız belediye çalışmamış bu değerlere daha fazla sahip çıkmamız gerekir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz