Phaselis Koyu Giriş Ücreti 2024: Antik Kenti Plajı

76315
Phaselis koyu antik kenti giriş ücreti

Phaselis Koyu ve Antik Kenti, Antalya Kemer’de geçireceğimiz tatilimizde gezilecek yerler listemize eklediğimiz duraklardan biri. Phaselis, antik kentiyle, birbirinden güzel plajları ve doğal güzellikleri ile gezip görebileceğiniz bir yer. Bu yazımızda, Phaselis Antik kenti ve plajı nerede, nasıl gidilir, tarihi, giriş ücreti, ziyaret saatleri gibi gezi notlarımızdan oluşan bilgileri bulabilirsiniz.

Phaselis su kemerleri
Phaselis Antik Kenti su kemeri

Phaselis Koyu ve Antik Kenti Hakkında Bilgiler

Phaselis tarihi ana cadde
Ana cadde

Antalya‘nın Kemer ilçesi sınırlarında bulunan Phaselis Antik Kenti ve Koyları, açık hava müzesinden ve kumsaldan aynı anda yararlanabilme imkanı sunuyor. Sıcak yaz ayları Phaselis Antik Kent ziyaretiniz sonrasında, serinlemek için kullanabileceğiniz 3 adet plajı bulunuyor.

Phaselis kalıntıları

Phaselis Antik Kenti‘nde, milattan önceki dönemlerden günümüze ulaşabilen bir çok yapıyı yakından inceleme imkanına sahipsiniz.

Phaselis Ören Yeri’nde mangal, tüp ve ateş yakmak yasak. Ayrıca, kamp yapmak da yasak. Phaselis Koyu’nda uzun vakit geçirme ihtimaliniz yüksek olduğundan yanınızda yiyecek içecek götürmeyi unutmayın. Antik kenti ziyaret etmenin yanı sıra, çam ağaçları altında piknik yapıp denize girerek tam bir günü geçirebilirsiniz burada.

Phaselis Plajı

Geçmişte bir liman kenti olan Phaselis’in 3 koyu bulunuyor. Eski’den bu koyların her birinde bir liman yer alıyormuş. Şu anda denize girilen bu koyların isimleri; Phaselis Güney Liman Koyu, Kuzey Liman Koyu ve Merkez Liman Koyu. Plajlar içerisinde şezlong ve şemsiye bulunmuyor. Ağaç altı bulduğunuz gölgeliklerden faydalanabiliyorsunuz.

antalya Phaselis koyu plajı

Her koyun bulunduğu yerin yakınlarına kadar aracınız ile gidebiliyorsunuz. Koylardan en büyük ve kalabalık olanı Güney Liman Koyu.

Phaselis Plajı güney liman
Phaselis Güney Liman koyu

Phaselis Güney Liman Plajı, kumsal olup su içerisinde uzun bir müddet boyunuzu aşmadan ilerleyebiliyorsunuz. Bu sebepten yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler için uygun bir plaj. Uzun bir müddet ilerlediğiniz halde boyunuzu aşmaması iyi bir durum fakat, sıcak yaz aylarında suyunun çok ısınmasından deniz serinletici etkisini yitirmesi de kötü bir durum oluyor. Denizin kıyı kısımları insana hamam havuzuna girmiş hissi yaşatıyor 🙂

Ayrıca kıyıya yanaşan tekne turları rahatsızlık verici olabiliyor. Yüzme esnasında, gemilerden gelen mazot kokuları ve teknelerden bırakılan pislikler arasında bulabiliyorsunuz kendinizi.

Bu koyda, wc, duşlar ve soyunma kabinleri bulunuyor. Ayrıca, bunların temiz ve bakımlı olduklarını da eklemek gerekiyor.

phaselis kuzey liman koyu
Phaselis Kuzey Liman koyu

Phaselis Kuzey Liman Plajı ve Merkez Koyu, girişteki su kemerlerin hemen arkasında yer alıyor. Kuzey Liman sahili, iri kumlu ve yer yer kayalıklara rastlanıyor. Burada, Merkez Liman sahili küçük olmasına karşın, etrafı ağaçlar ile çevrili olduğundan gölgelik bulmak sorun olmuyor.

Phaselis Antik Kenti

Phaselis hadrian kapısı

Phaselis Antik Kenti, yarımada üzerinde kurulu olup çevresinde 3 koy bulunuyor. Bu koylar, geçmişte liman olarak kullanıldığından Phaselis önemli bir ticaret merkezi konumundaymış.

Phaselis ana liman

Güney limandan merkez limana doğru geniş ve taşla döşeli bir ana cadde bulunuyor. Cadde etrafında ise günümüze ulaşan bir çok eser var.

Phaselis ana cadde kaldırımı

Ana cadde kenarlarında, basamaklar ile çıkılan kaldırımlar yer alıyor. Antik çağlardan bugüne dek bozulmadan kalabilmiş.

phaselis antik kenti tiyatro

Phaselis Antik Kenti‘nde günümüze ulaşan eserlerin biri de tiyatro.

Phaselis antik kenti agora

Phaselis Antik Kenti’nde, su kemeri, ana cadde, tapınak, tiyatro, Domitianus Agorası, tetragonal agora, Roma Hamamı, akropolis gibi kalıntılar bulunuyor.

Phaselis domitianus agorası

Phaselis Antik Kenti, kanalizasyon sistemi, drenaj sistemi ve su kemerleri ile ileri mühendislik örneği bir antik şehir olduğunu gösteriyor.

phaselis roma hamamı
Roma hamamı

Diğer bir liman kenti olan Olympos Antik Kenti‘ne göre kıyaslayacak olursak; Phaselis’de bir çok yapı hala ayakta duruyor ve gezerken tarihte yolculuğa çıktığınızı hissediyorsunuz. Olympos’ta bu his biraz zayıf kalıyor.

Phaselis Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Phaselis nerede sorunuza cevap olarak; Antalya‘nın Kemer ilçesine bağlı Tekirova tatil beldesi‘nin sınırları içerisinde yer alıyor diyebiliriz. Antalya merkeze 57 km, Kemer’e 15 km mesafede bulunuyor.

Phaselis Koyu ve Antik Kenti’ne yol tarifi verecek olursak; Kemer‘den Çamyuva istikametinde devam edin. Çamyuva‘yı geçtikten sonra Tekirova‘ya gelmeden tabela ile gösterilen kavşaktan sola döndüğünüzde ulaşabilirsiniz.

Phaselis Ziyaret Saatleri

Antik Kent ve plajların açılış kapanış saatleri yaz ve kış dönemi değişiklik gösteriyor.

Yaz Dönemi
1 Nisan – 1 Ekim arası
Açılış Saati: 08:30
Kapanış Saati: 21:00

Kış Dönemi
1 Ekim – 1 Nisan arası
Açılış Saati: 08:30
Kapanış Saati: 17:30

Phaselis Giriş Ücreti 2024

Phaselis Koyu, Phaselis Antik Kenti ile aynı yerleşkede bulunduğundan gişeden giriş ücreti ödenerek giriş yapmanız gerekiyor. 2024 yılı için Phaselis Antik Kenti ve Koyu’na giriş ücreti 10€ olarak belirlenmiş.

Phasalis’de Müzekart geçerli. Tek giriş için kişi başı 10€ ödemek yerine Müzekart almanız en mantıklısı. 2024 yılı Phasalis Antik Kenti giriş için gişeden 60 TL karşılığında Müzekart alarak bir yıl boyunca tüm müzelerden ücretsiz faydalanabiliyorsunuz.

Phasalis Koyu ve Antik Kenti’ne öğrenci ve öğretmenler ücretsiz olarak giriş yapabiliyorlar. 18 yaş üzerindeki öğrenciler ise, 30 TL karşılığında alacakları indirimli Müzekart ile giriş yapabiliyorlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz